Σελίδες

Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΜΑΣ


Ο συνεταιρισμός Συν+πραξις Μεσογαίας, ιδρύθηκε το 2014, με στόχο τη συνεργασία μεταξύ παραγωγών και καταναλωτών, για καθαρά και υγιεινά προϊόντα σε δίκαιη τιμή, τη διάδοση του Δίκαιου και Αλληλέγγυου Εμπόριου και, την διάχυση του συνεργατικού πνεύματος στην κοινωνία, προκειμένου η κοινότητα να πάρει το μέλλον στα χέρια της”.

Σήμερα πλέον, με την εμπειρία που έχουμε από την αναζήτηση κατά τη διάρκεια της διαδρομής μας, αλλά και την τριβή μας με την συνεργατική ιδέα και την κοινωνία, αισθανόμαστε πιο έτοιμοι να προσφέρουμε ένα ξεχωριστό στίγμα στην κοινότητα του Μαρκόπουλου και του Πόρτο Ράφτη. Θέλουμε ο χώρος του συνεταιρισμού να εκπέμψει ένα εναλλακτικό σήμα και μήνυμα.

Στις σημερινές δύσκολες συνθήκες, όπου η εκμετάλλευση της εργασίας, η μετατροπή του κόσμου σε άβουλη μάζα και καταναλωτές χωρίς ηθικές αξίες και, ο διαχωρισμός σε ομάδες με «διαφορετικά συμφέροντα» είναι καθεστώς, εμείς προωθούμε τη συνεργασία για την ανάδειξη των πραγματικών αναγκών, προσεγγίζουμε μικρούς παραγωγούς που σέβονται τη φύση και το δικαίωμα του ανθρώπου στην τροφή και, στηρίζουμε το Δίκαιο και Αλληλέγγυο Εμπόριο, για την εξάλειψη της εκμετάλλευσης εργασίας. 

Δημιουργούμε τους όρους της κοινότητας για τον κόσμο που θέλουμε, μέσα από την επιλογή των προϊόντων που καταναλώνουμε.

Δικτυωνόμαστε αναζητώντας κοινές δράσεις με άλλους ομοειδείς συνεταιρισμούς, αλλά και συνέργειες με εγχειρήματα με τα οποία μπορούμε να δημιουργήσουμε καινοτόμες συνθήκες ανάπτυξης της τοπικής οικονομίας και σε συνδυασμό με τοπικές αυτοδιοικήσεις, αυτό να δράσει ως μοχλός ανάπτυξης των τοπικών κοινοτήτων.

Συμμετέχουμε, ως ιδρυτικό μέλος, υλοποιώντας στην πράξη τις αρχές και αξίες μας, στον “Συντονισμό Φορέων ΚΑΛΟ Αθήνας”, ένα όργανο δομημένο σε συνεταιριστική βάση, που σκοπό έχει, μεταξύ άλλων, την ανάλυση του θεσμικού πλαισίου, την ενημέρωση σε όλο το πεδίο της Κ.ΑΛ.Ο., την προάσπιση των συμφερόντων του πεδίου, την προώθηση συνεργειών και τη δράση ως δευτεροβάθμιο όργανο.

Απευθυνόμαστε σε όλους όσοι ζητάνε έναν πιο δίκαιο και αλληλέγγυο κόσμο και έναν εναλλακτικό τρόπο ζωής, όπου ο άνθρωπος και το περιβάλλον θα είναι πάνω από το κέρδος, για να μπορέσουμε να χτίσουμε, όλοι μαζί, μια κοινότητα που θα σέβεται την ατομικότητα και την αξιοπρέπεια του καθενός και θα μπορέσει να θέσει πιο ουσιαστικές επιδιώξεις σε όλους τους τομείς της ζωής, πέρα από το καταναλωτικό πρότυπο που επιβάλλεται σήμερα.

Καλούμε, όσους συμφωνούν και ενδιαφέρονται, να στηρίξουν και να ενισχύσουν αυτό το κοινωνικό εγχείρημα και να συμμετάσχουν στη διαμόρφωση της ταυτότητάς του, που αφορά όλους μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου