Σελίδες

Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

Τρίτη, 6 Μαΐου 2014

Το κουβαδάκι σου και σ' άλλη ... paralia

του Χαράλαμπου Ζαφειρίου


Ο Δημήτριος Νενέκος, οπλαρχηγός της Επαρχίας Πατρών κατά την Επανάσταση του 1821, ήταν από το χωριό Ζουμπάτα (σήμερα Πηγή). Κατά την εκστρατεία όμως του Ιμπραήμ πασά το 1825, δελεάστηκε από υλικά ανταλλάγματα και μετατράπηκε σε συνειδητό προδότη της Επανάστασης. Έμεινε πιστός μέχρι τέλους στη συμμαχία του με τον Ιμπραήμ.
Ο Ιμπραήμ συμπάθησε πολύ τον Νενέκο στον οποίο χάρισε χρήματα, άλογα, του υποσχέθηκε γαίες και ασυδοσία προς αυτόν και όλη τη γενεά του κληρονομικώς και εκτός των άλλων προκάλεσε και σουλτανικό φιρμάνι. (πηγή: http://el.wikipedia.org)
Στη χώρα με τις 3.000 χλμ παραλιών και τις 3.000 ώρες ηλιοφάνειας, δώρο της φύσης στους Έλληνες χιλιάδες χρόνια τώρα … οι παραλίες με τη χρυσοκόκκινη άμμο, είναι βαμμένες από αίμα Ελληνικό για να μείνουν ελεύθερες.


Η γιαγιά μου έλεγε «το δώρο δεν χαρίζεται και αν δωριστεί γνωρίζεται» …
Οι Ελληνικές παραλίες δωρίζονται άνευ όρων στο όνομα της τουριστικής υπανάπτυξης, δωρίζονται στα ασύδοτα συμφέροντα, δωρίζονται σε ανθέλληνες …
Δεν μ' ενδιαφέρει πια αν αντιδράσεις ή δεν αντιδράσεις … γιατί μέχρι τώρα μπορούσα να σου πω «το κουβαδάκι σου και σ' άλλη παραλία» … πλέον φρόντισες να μου στερήσεις τη έκφραση, κάποιοι άλλοι όμως φρόντισαν να σου στερήσουν τη παραλία.

Στο Πόρτο Ράφτη κόβουν τα αλμυρίκια σου … σκοτώνουν τους κύκνους σου … αδειάζουν τα σκατά τους στη θάλασσα σου … κατασκευάζουν ιδιωτικές εξέδρες πάνω στο κύμα σου … με τη ανοχή να το πω … αδιαφορία να το πω … συνεργασία να το πω … των αρχών σήμερα, παράνομα.

Όταν αύριο γίνει νόμιμο τι θα κάνουν … θα σε κοροϊδεύουν; Θα σε ειρωνεύονται; Θα σε χλευάζουν; Τότε υποχρεωτικά θα μείνεις στον αγαπημένο καναπέ σου γιατί δεν θα μπορείς να πας πουθενά, θα σου πουλάνε κιάλια για να βλέπεις τη παραλία σου.
 Αντέδρασε σήμερα γιατί αύριο θα κάνεις υποχρεωτικά γυμνισμό …  
                                           Πόρτο Ράφτη                              φωτο: Νίκος ΓκόλφηςΔεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου