Σελίδες

Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

Τρίτη 3 Δεκεμβρίου 2013

Πρακτικά 3ης Συνάντησης – Κυριακή, 1/12/2013




Θέμα: Πρακτικά Συνάντησης 3, 1/12/2013



Συντάκτης: Σταμάτης Αρναούτης
 
Χθες το μεσημέρι, Κυριακή 1η του Δεκέμβρη, βρεθήκαμε στο γνωστό στέκι, το καφέΌασις”, προκειμένου να αρχίσουμε να συντονίζουμε τις ενέργειές μας, για τη δημιουργία τηςΣυνραξις”.  
Μαζί μας βρέθηκε και ο Άρης Κόκκινος, πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου του Καταναλωτικού Συνεταιρισμού Νέας Μάκρης. Μας μίλησε για όλα, τις δυσκολίες που αντιμετώπισαν μέχρι να μπορέσουν να στήσουν το παντοπωλείο, τα βήματα που χρειάζονται να γίνουν, τους σκοπέλους που έπρεπε να αποφύγουν, την συνεχή και διαρκή προσπάθεια για να μείνει αυτό το εγχείρημα ζωντανό. Ο Άρης, ένας άνθρωπος της αγοράς ο ίδιος, ασχολείται με προμήθειες προϊόντων, έχει τις γνώσεις και φάνηκε να έχει και την διάθεση να μας βοηθήσει στα πρώτα βήματα του παντοπωλείου.
Μένει βέβαια να ξεκαθαρίσει το καθεστώς που ισχύει για τους συνεταιρισμούς, ανάλογα με τον νόμο που βασίζονται. Δυστυχώς υπάρχει πολυνομία που μπερδεύει πάρα πολύ τα πράγματα. Δεσμεύτηκα προσωπικά, μέχρι την επόμενη συνάντηση, να έχω απαντήσεις σε αυτό.



Από εκεί και πέρα αυτό που πρέπει να γίνει, σαν πρώτο βήμα, είναι το καταστατικό. Πάνω σε αυτό το θέμα, σε επόμενο mail θα σας προωθήσω το πρότυπο καταστατικό για Κοιν.Σ.Επ., από το υπουργείο εργασίας, μαζί με τις παρατηρήσεις μου για τις όποιες τροποποιήσεις, έτσι ώστε να κάνετε και τις δικές σας και να μπορέσουμε να τα συζητήσουμε στην επόμενη συνάντηση.

Μετά από διαλογική συζήτηση αποφασίσαμε να ορίσουμε το ύψος της συνεταιριστικής μερίδας στα 30 ευρώ. Ο στόχος παραμένει να μπορέσουμε να μαζέψουμε τουλάχιστον 5.000 ευρώ για αρχικό κεφάλαιο, οπότε αν δεν έχουμε ικανό αριθμό μελών για την κάλυψη του ποσού, πιθανόν να χρειαστεί νατσοντάρουμεκάποια έκτακτη εισφορά, μετά από απόφαση της γενικής συνέλευσης. Είπαμε επίσης ότι θα πρέπει να εξηγήσουμε στα υποψήφια μέλη γιατί πρέπει να δώσουν τα 30 ευρώ και να γίνουν συνεταιριστές. Πέρα από τη συμμετοχή, αυτό θα βοηθήσει στο να υπάρχουν περισσότερα προϊόντα μέσα στο παντοπωλείο. Άρα θα είναι προς όφελος όλων μας.

Όσον αφορά τον χώρο που θα στεγάσει το παντοπωλείο, ο Μιχάλης Τσακίρης ήδη έχει κάνει κάποιες επαφές για έναν μαγαζί σε κεντρικό σημείο και είπαμε στην επόμενη συνάντηση να το δούμε αυτό το θέμα εκτενέστερα.
Επειδή οι γιορτές κοντοζυγώνουν, οπότε τα μαγαζιά θα είναι ανοικτά τις Κυριακές και όλοιή σχεδόν όλοιθα κινούνται στους ρυθμούς των Χριστουγέννων, θεωρήσαμε ότι θα πρέπει να αφήσουμε για τον καινούριο χρόνο τη μεγάλη εκδήλωση ενημέρωσης του κόσμου. Είπαμε λοιπόν να βάλουμε ως ημερομηνία την 19η Ιανουαρίου του 2014, ημέρα Κυριακή, μάλλον πρωί. Μέχρι τότε όμως, θα πρέπει να τα έχουμε οργανώσει όλα όσο το δυνατόν πιο καλά και θα πρέπει να προσπαθήσουμε να φέρει ο καθένας από 10 άτομα ή και περισσότερα αν μπορεί, ώστε τουλάχιστον να ακούσουν για το εγχείρημα.

Την επόμενη φορά που θα βρεθούμε λοιπόν, θα μας απασχολήσει το θέμα του καταστατικού, ο χώρος του παντοπωλείου και τα οργανωτικά για την εκδήλωση ενημέρωσης του Ιανουαρίου. Αποφασίσαμε αυτή η συνάντηση να γίνει την Δευτέρα 9 Δεκεμβρίου στις 6:00 το απόγευμα χωρίς όμως να ορίσουμε το που. Ο λόγος είναι ότι ειδικά την Κυριακή στηνΌασηγινόταν της κολάσεως από φωνές και είπαμε να βρούμε κάποιον άλλο χώρο, πιο ήσυχο για να μπορούμε να φωνάζουμε και να ακουγόμαστε μόνο εμείς !!!

Ας προτείνουμε λοιπόν 2 – 3 μέρη εναλλακτικά και μαζί με τηνΌασηνα μπουν σε ψηφοφορία μέσα στην ιστοσελίδα http://synpraxismpr.blogspot.gr/.

8 σχόλια :

  1. Ενδιαφέρουσα συνάντηση. Κρίμα που ήταν αδύνατο να βρίσκομαι στην παρέα.
    Εκτιμώ ότι είναι ρεαλιστικό το ποσό των 30 ευρώ για μερίδα, σε συνδυασμό με κάποιες εκδηλώσεις θα μπορέσουν να συγκεντρώσουν το αρχικό κεφάλαιο που απαιτείται.

    Νομίζω ότι θα ήταν χρήσιμο να βρεθούμε στο Μαρκόπουλο, την επόμενη φορά, αφού βρισκόμαστε κυρίως στο Πόρτο Ράφτη μέχρι τώρα. Θα προτιμούσα τη Vienna στην πλατεία, το καφέ του Άρη δηλαδή.

    Αφήνω κάπου 24 ώρες, να συμπληρωθεί η λίστα των ονομάτων και ξεκινώ την ψηφοφορία, αύριο βράδυ (3/12), κατά τις 11:30

    Μιχάλης Μ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Το κουαμπα στο Μαρκόπουλο αυτή την φορά ή καζμπα στο Π.Ράφτη.

    Μιχάλης Τ., από το Φατσοβιβλίο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αν είναι να συναντηθούμε στο Μαρκόπουλο, προτείνω τη “Συνάντηση” - έτσι νομίζω πως λέγεται το μαγαζί – στη Σάρα. Υπάρχει βέβαια η πιθανότητα να συμμετάσχει και ο Λάκης στη συζήτηση, πάντα έχει άποψη για κοινωνικά θέματα, αλλά αυτό δεν το βλέπω αρνητικά. Το πολύ πολύ να τον κάνουμε και μέλος.

    Σ.Α.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το μαγαζί στη Σάρα (πλατεία ιατρού Πέτρου Παναγιώτου) λέγεται "Δεξαμενή".

      Διαγραφή
  5. Καλύτερα kazba Μιχάληδες!!"

    Η Θάλεια από το Φατσοβιβλίο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Οκ, μίλησα με τον Ιγνάτιο δεν το έχω κλείσει. Εάν είμαστε οκ και συγκεντρωνόμαστε περίπου 30 άτομα, θα έχουμε έκπτωση σε ότι πάρουμε!! Μετά θα πρέπει κάποιος από εμάς να το κλείσει !

    Μιχάλης Τ., από Φατσοβιβλίο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Kaln eivai kai n protasn gia tnv Dexamevn av theloume va synantiomaste kai sto Markopoulo gia va koivntopoithouv kai oi Markopouliotes!

    ΑπάντησηΔιαγραφή