Σελίδες

Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

Δευτέρα 17 Ιουλίου 2017

Έκτακτη Γενική Συνέλευση του Συνεταιρισμού Συν+πραξις Μεσογαίας

Αγαπητοί Συνεταιριστές/τριες και φίλοι του ΣΥΝ+ΠΡΑΞΙΣ Μεσογαίας

από την Κοινωνική Δομή "Σκόρος", που διοργανώνει επί καθημερινής βάσης χαριστικό παζάρι στην Αθήνα, μας ζητήθηκε, αν μπορούμε, να τους βοηθήσουμε σε μια δύσκολη κατάσταση που έχουν περιέλθει και είναι πιθανό να τους οδηγήσει στο κλείσιμο. Για τον λόγο αυτό, καλούμε σε έκτακτη ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ όλα τα μέλη του συνεταιρισμού, το ΣΑΒΒΑΤΟ 22 ΙΟΥΛΙΟΥ, στις 12:00 το μεσημέρι, στο χώρο του παντοπωλείου μας, με θέμα:

Παροχή βοήθειας στην δομή "Σκόρος".


Λίγα λόγια για την υπόθεση:
O "Σκόρος" (http://skoros.espivblogs.net/), γεννήθηκε πριν από επτά χρόνια μέσα στον "Σπόρο", μια δομή που είχε σαν ενασχόληση το αλληλέγγυο και εναλλακτικό εμπόριο, ως προβληματισμός στην καρδιά της εμπορευματικής κοινωνίας που ζούμε, την κατανάλωση.

Μέχρι σήμερα διοργανώνει χαριστικό παζάρι, στην αρχή στο πατάρι του "Σπόρου" και στη συνέχεια στον δικό του αυτόνομο χώρο, με στόχο την κριτική στην υπερκατανάλωση, που ήρθε σαν φυσική συνέχεια των προβληματισμών και προσπαθειών για την δημιουργία δομών αλληλέγγυας οικονομίας.

Κάπου εκεί συναντηθήκαμε και συνταιριάξαμε, όταν αποφασίσαμε και εμείς να στήσουμε το δικό μας χαριστικό παζάρι. Η χαρά η δική μας ήταν και δική τους, μας είχαν μεταλαμπαδεύσει κάποιες από τις ιδέες τους.

Ώσπου ξαφνικά διαβάσαμε ότι "ο Σκόρος κλείνει". Στην επικοινωνία που είχαμε, η οποία συνοδεύτηκε και από παρουσία μας στη συνέλευσή τους, μας εξήγησαν και τον λόγο. Πρέπει να εγκαταλείψουν τον χώρο, γιατί δεν μπορεί ο ιδιοκτήτης να συναλλάσσεται με μία "άτυπη δομή". Προοπτικές φυσικά υπάρχουν. Ο "Σκόρος" ουσιαστικά συνυπάρχει με την "Σβούρα", που είναι η συνέχεια του "Σπόρου" και τώρα ψάχνουν κτήριο για να συστεγασθούν. Μέχρι τότε όμως θα υπάρξει ένα κενό, το οποίο μπορεί να είναι και μοιραίο. Και πάνω εκεί, έπεσε η ιδέα της βοήθειας που θα μπορούσαμε να τους προσφέρουμε, να υπογράψουμε εμείς με τον ιδιοκτήτη για τον χώρο που στεγάζει τον "Σκόρο", μέχρι να βρουν την κατάλληλη λύση.

Στα πλαίσια της Κοινωνικής και Αλληλέγγυας Οικονομίας, θεωρούμε ότι μπορούμε να παρέχουμε την βοήθειά μας σε μια ομάδα, με την οποία είμαστε στην ίδια πλευρά, με κοινό όραμα για έναν καλύτερο κόσμο. Θα είναι άλλωστε μια απόδειξη και μια ένδειξη για τον κόσμο που θέλουμε. Κάτι που ενδεχόμενα θα θέλαμε και εμείς από άλλους αν βρισκόμασταν σε ανάλογη κατάσταση.


Σε περίπτωση έλλειψης απαρτίας το Σάββατο 22 Ιουλίου, θα ισχύσει ότι ορίζεται στην παρ. 3 του άρθρου 19 του Ν.4430/2016.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου