Σελίδες

Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

Δευτέρα 27 Ιανουαρίου 2014

Co-opoly : ένα συνεταιριστικό επιτραπέζιο παιχνίδι



Το Co - opoly είναι ένα επιτραπέζιο που δίνει μία εκδοχή για το πώς θα μπορούσε να ήταν το γνωστό παιχνίδι monopoly εάν ο στόχος της νίκης για τον κάθε παίχτη άλλαζε και γινόταν ο στόχος της νίκης όλων. Εάν η ανάγκη απόκτησης χρημάτων και περιουσίας του κάθε παίχτη γινόταν η ανάγκη επιβίωσης του συνόλου. Εάν η μάχη όλων ενάντια σε όλους γινόταν μάχη του συνεταιρισμού των παιχτών ενάντια στον τραπεζίτη. Προκειμένου να επιβιώσουν ως άτομα και να αγωνιστούν για την επιτυχία του συνεταιρισμού τους, οι παίκτες κάνουν δύσκολες επιλογές όσον αφορά μεγάλες και μικρές προκλήσεις βάζοντας τις ικανότητες ομαδικής εργασίας τους σε δοκιμασία.





Πρόκειται για ένα συναρπαστικό παιχνίδι δεξιοτήτων και αλληλεγγύης, όπου ή όλοι κερδίζουν ή όλοι χάνουν. Το κρίσιμο σημείο είναι αν οι τράπεζα θα εξακολουθεί να κυριαρχεί στη ζωή των παικτών, ή αυτοί θα απελευθερωθούν από τα δεσμά της και θα αναλάβουν τον έλεγχο της προσπάθειάς τους για μια πραγματικά δημοκρατική και συνεργατική οικονομία στην κοινότητά τους.

Σημ του sinetairismos.gr: το παιχνίδι αποτελεί μία πρωτότυπη ιδέα της ομάδας the toolbox for education and social action - http://toolboxfored.org/. Είμαστε σε διαδικασία παραγγελίας για να διαπιστώσουμε πραγματικά αν είναι το παιχνίδι τόσο ενδιαφέρον όσο δείχνει. Εκτός από τις ΗΠΑ το παιχνίδι κυκλοφορεί σε Ην. Βασίλειο και Γαλλία. 

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου